Surfujući po blogovima na blog.rs primetio sam da je dosta postova posvećeno životu, ljubavi, emocijama, filozofiji itd. Zato sam rešio da mojim čitaocima i ostalim kolegama blogerima preporučim jednu odličnu emisiju, po mom mišljenju, koja je emitovana na našim prostorima zahvaljujući televiziji Studio B.

     Emisija se zove AGAPE. Voditelj Aleksandar Gajšek i stalni gost emisije prof. Vladeta Jerotić. Svake emisije menja se treći član, odnosno drugi gost. Emisija pokušava da da odgovore na brojna pitanja iz života, nauke, religije.

     Slušati prof. Jerotića je pravo uživanje. Profesor je religiozan čovek, ali svakoj temi pristupa iz raznih uglova. Mnogo sam stvari naučio slušajući i gledajući ovu emisiju. Takođe, veoma su interesantni i gosti u svakoj emisiji. Pristup prof. Jerotića i njegov način predavanja i predstavljanja određenog problema ili tema je neverovatan. Ponekad imate utisak da čovek prosto ima odgovor na sve, ali zapravo nije tako. Pitanje religije, života, nauke pa i veze između njih prof. odlično objašnjava. Dok ga slušate on vas ujedno i motiviše da živite kreativnije, ispunjenije i da težite ka saznanju. Nisam siguran, ali iz emisije sam zaključio da je prof. psiholog. Odlično je objasnio razvoj čoveka kao svesnog bića. Dao je mnogo odgovora po pitanju mentalnog sklopa, pa čak i suštine života.

     Neke emisije su odlazile i dalje. Na samu ivicu nauke i religije. U jednoj emisiji gostovao je naš čuveni naučnik dr. Koruga. Za one malo zahtevnije filozofe ova emisija je neverovatno odlična, ali isto tako neverovatno je što je možete pratiti veoma lako. Takođe, pohvale i voditelju na izboru tema i gostiju. Na detaljnoj obradi i prezentaciji.

     Serijal za ovu godinu se završio. Verovatno će se nastaviti početkom oktobra na Studiu B. U pripremi je i DVD izdanje svih emisija iz ovog serijala.

     Emisija me je toliko oduševila da sam rešio da joj posvetim post na svom blogu, a takođe i vama da preporučim da je pratite. Onda bi mogli i neke interesantne teme da nastavimo da diskutujemo i ovde na našim blogovima.