Završen je BlizzCon 08, koji je održan u Kaliforniji. Na ovogodišnjem okupljanju predstavljeno je mnogo novina, ali i veoma interesantnih vesti.

Blizzard je ove godine baš zauzet, pa istovremeno radi na nekoliko igara odjednom. Predstavljeni su Diablo III, World of WarCraft: Wrath of the Lich King i naravno StarCraft II (ali sa malim izmenama). Nisam mogao ni da predpostavim da će se razvoj StarCraft II tako odviti. Naime, razvojni tim koji je radio na StarCraftu odlučio je da umesto jedne kompletne igre, kreira trilogiju StarCraft, koja će u potpunosti pokriti novu priču.

Prvo će izaći StarCraft II: Wings of Liberty, koja prati Terran kampanju. U singleplayer modu moći ćete samo da igrate sa Terranima. Posle određenog vremena izaći će i preostala 2 nastavka, koja posebno prate priču Zerg i Protoss kampanje. Zvanična izjava razvojnog tima jeste da im je ovo omogućilo da priču predstave na što kompletniji način. Ovako će biti u mogućnosti da kreiraju više sadržaja, bolje izbalansiraju igru, kreiraju više misija, pa samim tim i detaljniju priču koja će se razvijati. Predpostavlja se da će svaka kampanja imati po 25 - 30 misija. Ovaj broj misija bi trebalo da omogući veću nelinearnost igranja i više sporednih zadataka u samoj kampanji. Takođe su obećali četiri puta više sinematika i pre-renderovanog materijala između misija. I dalje nije poznat izlazak prvog dela ove neverovatne trilogije. Nakon određenog vremenskog intervala trebalo bi da sledi izlazak prvog nastavka, a u istom ritmu i drugog.

Na raznim forumima se spekuliše, da je Blizzard razdelio priču kako bi kreirao tri nezavisne igre i tako primorao igrače da posebno kupe svaku, što Blizzardu uveliko povećava profit. Ovo možda i nije daleko do istine, ali na konvenciji, razvojni tim je uverio igrače i fanove, da je ovakav tempo neophodan kako bi se obezbedio što bolji kvalitet igre i svake kampanje posebno.

Ostaje nam samo da čekamo i nadamo se da neće potrajati dugo.