ParkZavršetak III godine studija, protekao je sunčano uz završnu prezentaciju projekta. Ovo su oni trenuci gde vidite sve kolege sa smera na jednom mestu i to odjednom! Poslednji dan semestra, dele se potpisi, ludnica - haos!

Ovoga puta nisam imao problema oko potpisa i izostanaka sa predavanja. Odradio sam ovaj semestar, a i kompletnu III godinu - profi. Posle one ludnice i haosa, posle podele autograma od strane profesora (mislim da bi im pozavideli svi naši teniseri), mala grupa studenata je ostala da odsluša našu odbranu projekta. Interesantno je to što smo kraj semestra proslavili radno. Umesto da kuliramo negde na Moravi ispod nekog drveta, mi smo branili projekat kod prof. Micića. Na čelu sa našim team leaderom, nas petoro je odradilo majstorski posao. Iako je profesor ostavio, pomalo, kiseo i nesiguran utisak, mislim, da smo uradili odličan posao. Ponosan sam na celu ekipu!

Kompletnu dokumentaciju projekta, plan, snimanje stanja i sam uvod u informacione sisteme uradili su Milica, Direktor i Alexa. Posle njih, moja malenkost, je imala čast da predstavi svoj rad na bazi podataka za taj sistem. Najlepše za kraj, team leader lično, predstavio je kompletno odrađeno rešenje sistema u HTML formi. Stvarno interesantan rad od strane studenata, kada se uzme u obzir da je u pitanju reč o Tehničkom Fakultetu u Čačku, gde je praktična motivacija studenata, na malo nižem nivou.

Pre toga, lično sam morao da idem na psihologiju. Zaostala obaveza iz II godine. Konačno sam dobio potpis, sad mogu da počnem da je učim. Stigao sam da dođem na informacione sisteme. Predpostavljam da je team leader pomislio da nisam ni ustao i da lepo plivam svojim snovima. Mogu da zamislim Direktora koji u pozadini slatko smeši svoje brke, uživajući u psihičkim mukama našeg team leadera.

Posle odbrane projekta, kompletan tim se okupio i otišli smo to i da proslavimo. Galija je jedini i pravi izbor kada su post-fakultativne aktivnosti i proslave u pitanju (definitivno najbolji espresso u gradu, ako mi ne verujete pitajte team leadera). Posle toga usledilo je šetanje kroz park. Neverovatno je to da sam zaboravio fotoaparat na klupici u parku. Još neverovatnije je to, da ga je čuvar parka pronašao i kada sam se vratio po njega, prišao mi i pitao me je da li ja tražim aparat. Nisam verovao da ću ga uopšte i naći. Definitivno postajemo deo evrope, hehe.

Sve u svemu, happy ending kompletne priče. Ima li smo dosta obrta u toku semestra. Nije baš bilo tako dinamično kao u početku, ali je svakako ostalo koliko-toliko interesantno. Deo filma koji tek sad počinje je i najzanimljiviji. Ovaj deo se zove ispitni rok i žurka može da počne. Do sada su glavni glumci imali sitne zadačiće i prepreke, izazove i iskušenja. Sada treba da pokažu zašto su glavni glumci. Kada pritisak počne da se nadvija nad njima i polako ih pritiska. Znaju da ne mogu mnogo da se odupiru i da će kad tad biti slomljeni, ali svejedno nastavljaju dalje. Pored ispita koje imam zakazane za jun, povremeno mi uskače i po neki kolokvijum. Nadam se da ću na kraju uspeti da odradim većinu ispita.

Danas sam imao jedan kolokvijum iz informacionih sistema i prošao je dobro.

Galerija:
(klikni na sliku za uvećani prikaz)

bokela | Direktor | team leaderteam leader
AlexaMilica
DirektorProfesor Micić i team leaderMilicaDirektor | Ikodin | ShekyKolegePotpisivanje
kolegeprof. Micić i miTim@Galijabokela | Ikodin
kafica@espressoSetnja parkom
Fontana