Malo pre sam stigao iz grada. Moram priznati da nije bilo loše. Subota veče, a uspeo sam da obiđem nekoliko lokala i za divno čudo, svugde je bilo ok. Kada sam stigao kući, čekao me je Gospodar Prstenova na Pinku...

Tom mitologijom jesam fasciniran. Kako mitologijom tako i samim filmskim remek delom. Ovaj post neće biti samo još jedna filmska kritika. Predpostavljam da je neke od Vas naslov ovog posta, odmah zagolicao. Ali nije u pitanju pravi Remake. Iskoristio sam samo taj naziv jer mi je pao na pamet, a objasniću i zašto. Ovaj post jeste posvećen LOTRu, ali nekako iz moje perspektive. Inspirisalo me je samo emitovanje tog filma na TVu kada sam došao kući, pa sam se setio nečega.

Par mojih drugova i ja, svake godine organizujemo maraton Gospodar Prstenova. Kod nekog bi se okupili, i odgledali sva tri dela odjednom, što traje oko nekih 10ak sati. Svake godine gledamo kod nekog drugog, tako da je to već postala tradicija. Između filmskih delova, pravi pauzu uz već pripremljen roštilj i dobro piće. Mogu vam reći, da film ima tatalno drugačiji doživljaj kada gledate odjednom sva tri dela.

Sada se Vi pitate zašto li sam ja ovoliko tupio o tome. Pa prosto je... To već radimo godinama, a ja to još nisam spomenuo na blogu. Svaki put me film oduševi na neki novi način. Pišem ovaj post, zato što je sada taj film na TVu i hteo sam da posvetim jedan post istom. I opet, posle toliko gledanja taj film mi nije dosadan, tako da lično samtram da zaslužuje jedan post na ovom blogu.

Ono što je mene specijalno privuklo, to je materijal o samom snimanju filma. Predpostavljam da neki od vas poseduju takvo DVD izdanje sa nekoliko sati dokumentarnog filma o samom snimanju filma. Kada pogledate to, oduševite se koliki je trud i rad uložen u sve to. Kompletan jedan svet je kreiran i sve to zahvaljujući jednom čoveku: J.R.R Tolkien-u.

P.S. Od ove godine sam sa jednom drugom ekipom organizovao Matrix maraton. Ali nismo uspeli da sve odgledamo od jednom. Iako sam veći fan hi-tech filmova i mitologije, moram priznati da me je LOTR sa svojom pričom i fantazijom više privukao. Takođe, samtram da je priča Matrixa, jedna od najboljih priča do sada koje sam video. Čak šta više može da vas dovede u zanimljivu mentalnu dilemu i analizu. Ali, izgleda da nije izreživaran i snimljen baš u najboljem mogućem pogledu. Bilo kako, svakako ću nastaviti i sa Matrix trilogijom.